- 2015. január 2., péntek

'Masaq' - karperec

Balla Viktória © 2015

A két ünnep közt végre volt időm egy kicsit a magam örömére gyöngyözni, és megfűzni pár új dolgot, kipróbálni pár új technikát.

Rulla gyönggyel még nem sokat dolgoztam azelőtt, de aztán elkészült ez a karperec és egy medál, amit szintén hozok nemsokára, és a rulla az egyik kedvenc gyöngyömmé avanzsálódott. Az ok, hogy brutál könnyű vele dolgozni, és a végeredmény mutatós, szokatlan és kissé futurisztikus. Fűzés közben arra jutottam, hogy a rulla a gyöngyök világában ugyanaz, mint a Duplo a Lego játékokéban. :-D

Sajna a 15/0-ás kásagyöngyök befűzésekor egy helyen eltévesztettem a sorrendet, és már csak egy következő fázisnál vettem észre a dolgot, így nem lett tökéletes a darab. Messziről persze egyáltalán nem látszik a hiba, úgyhogy annyira nem izgat a dolog, de a névválasztásnál azért figyelembe vettem ezt a kis bakit. (Hogy hogyan, azt csak az tudja, aki olvasta Iain M. Banks Nézz a szélbe c. regényét. :-))
~*~

In between Christmas and New Year's Eve I had time to do some beading for my own enjoyment, so I managed to make a couple of new things, try some new techniques.

I had not worked much with rulla beads before, but then I made this bangle and a pendant I will soon show you, and rullas have grown to become one of favorite beads. The reason being that they are stupidly easy to work with and the end result is always a showpiece, if a bit unusual and futuristic. While working with them, I came to realize that rullas are to beading what Duplo is to Lego. :-D

Unfortunately, I missed a step in the process of adding the 15/0 seed beads, which I only noticed in the middle of the next phase, so the bangle is not perfect. You can't really see my mistake from afar, so it doesn't bother me that much, but I did take this small slip into consideration when choosing a name for this piece. (Which you'll only notice if you've read Look to Windward by Iain M. Banks. :-))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden észrevételt és értelmesen megfogalmazott kritikát szívesen olvasok. A hozzászólásokat ellenben moderálom, szóval spammelni nem érdemes. ;-)