- 2014. november 25., kedd

'Vanity' - nyaklánc

Balla Viktória © 2014


A Gyöngyszigetben láttam meg ezeket a szépséges üveg gyöngyöket, és nem bírtam ellenállni, muszáj volt kiválogatnom a legszebb türkiz darabokat. A kékes-barnás átlátszó köztesek pedig a Gyöngyházból valók. (Azért ott is sok használható dologra bukkan az ember, ha nyitott szemmel jár.)

Egy ilyen nyaklánc pillanatok alatt kész: kell hozzá egy lapos- és egy kúpos fogó, egy jó adag szerelőpálca és kb. 20 perc. Nem nagy kunszt, de nem is a technikai bravúr miatt szeretem, hanem mert olyan szépen összejöttek hozzá az összeillő gyöngyök. (Sőt, fotózáskor még ez a hamutálca is a kezembe akadt.)

A lenti képen láthatjátok, hogy a kapocs mellé szereltem egy kis szitakötős fityegőt is: lehet hátul hordani a tarkón, de előre is lehet fordítani, és akkor medálként funkcionál. Akárhogy is, ezt most nagyon szeretem. :-)

~*~

I found these gorgeous glass beads in Gyöngysziget and couldn't resist: I just had to pick the loveliest turquoise ones out. The blue-brown transparent beads are from Gyöngyház. (I guess you can find some pretty nifty things there too, if you know how to look.)

A necklace like this is a fairly quick affair: you need a pair of flat- and a pair of round nose pliers, a bunch of wire sticks, and about 20 minutes. It's really no big deal, but it's not the technical execution I love this piece for. It's more the fact that the matching beads just came together so effortlessly, and I even came upon this neat ashtray for the photoshoot.

You can see in the picture below, that I put a small dragonfly bead next to the clasp: you can wear it at the back of your neck, or pull it to the front, in which case it will conveniently turn into a pendant. In any case, I love this one a lot. :-)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden észrevételt és értelmesen megfogalmazott kritikát szívesen olvasok. A hozzászólásokat ellenben moderálom, szóval spammelni nem érdemes. ;-)