- 2014. október 28., kedd

'Frozen Yoghurt' - karkötők

Balla Viktória © 2014

Aktuális kedvencem ez a két karkötő, de azt hiszem, hosszú távon sem unok majd rájuk.

Pihe-puha tapintású mindkettő, mivel csak és kizárólag japán kásagyöngyből készültek, nem használtam semmi éleset (pl: cseh csiszolt, Swarovski).

Ami a technikát illeti, egyszerű halszálka (herringbone) öltéssel készült mindkettő, csak éppen kicsit váltogattam a gyöngyméreteket, mégpedig oly módon, ahogy eddig még sehol máshol nem láttam. Már csak ezért is áll közel a szívemhez ez a két karkötő. Persze attól, hogy még nem jött velem szembe soha ilyen halszálka variáció, nem biztos, hogy én vagyok az első, aki kitalálta, de hátha mégis. :-)

Egyikük a már unásig használt de általam mégis megunhatatlan világító mentazöld drop gyöngyöt kapta színnek, a másik pedig egy szép bogyószínű kását.

Nyaklánc biztosan fog készülni mindkettőhöz, de további színkombinációk sem kizártak.

~*~

These two bracelets are my current favorites, though I don't suppose I will ever get tired of them.

Both are incredibly soft and smooth since they were made exclusively of Japanese seed beads, with no harsh edges anywhere. (No Czech firepolished beads, no Swarovskis.)

Regarding the stitch, it is plain old herringbone, but I did play around with the size of my beads a bit in a way I have not yet seen anyone else do, which just makes them all the more special to me. Sure,  the fact that I have never come across such a variation of the herringbone stitch does not necessarily mean I am the first to come up with it, but then again, who knows, right? :-)

One sports my belowed and often used glowing mint-green drops beads, the other is accented with lovely berry-colored Japanese seed beads.

Matching necklaces are on their way already, and I might even come up with some more color combinations later on.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden észrevételt és értelmesen megfogalmazott kritikát szívesen olvasok. A hozzászólásokat ellenben moderálom, szóval spammelni nem érdemes. ;-)