- 2014. szeptember 14., vasárnap

'Jean Queen' - gyöngyfűzött elem

Balla Viktória © 2014

Amikor elkezdesz gyöngyöt fűzni, sokáig mások mintáiból dolgozol. Aztán ahogy kezded megérteni, hogy hogyan is épül fel egy-egy ékszer, hogyan befolyásolja a kész munkát a gyöngyök mérete, az öltések iránya, egy idő után képes vagy saját kútfőből is megfűzni valamit.

Ő itt a második saját mintám. Fűztem, bontottam, újrafűztem, és még hagytam is állni egy éjszakára, hogy lazuljon az egész és át tudjak menni a tűvel az egyik gyöngyön. :-) És végül elkészült.

Még nem tudom, mi lesz belőle; gyűrű, medál, vagy karkötő (ha fűzök még hozzá párat), de minden esetre nagyon örülök neki. :-)

Stabil, nem laza, a rivoli szorosan ül középen, és könnyű is elkészíteni.

Swarovski 4 mm kúpos gyöngy Denim Blue és Padparadscha színekben
Swarowski 3 mm kúpos gyöngy Mint Alabaster
Swarovski Rivoli 
Ezüst O-bead gyöngyök
~*~ 

For a long time after you start beading, you work from other beaders' patterns. Then, as you start making sense of the designs and how the finished work is influenced by the size of your beads and the direction of your stitches, you eventually manage to create a pattern of your own.

This one here is the second design of my own. I kept beading, going back, re-working, and I even left it to sit overnight to loosen the whole structure and allow me to push the needle through a particularly stubborn bead. :-) And it's finally finished.

I'm not sure yet what to make of it; it might become anything from a ring, pendant or even a bracelet if I make a few more. In any case, I'm pretty happy with it. :-)

It's stable and sufficiently tight, the rivoli sits snugly in the middle, and it's very easy to make.

Swarovski 4 mm bicones in Denim Blue and Padparadscha
Swarowski 3 mm bicones in Mint Alabaster
Swarovski Rivoli 
Silver O-beads






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden észrevételt és értelmesen megfogalmazott kritikát szívesen olvasok. A hozzászólásokat ellenben moderálom, szóval spammelni nem érdemes. ;-)