- 2014. március 29., szombat

Radírbélyegző

Balla Viktória © 2014

Mostanában kedvem támadt kicsit már hobbikba és technikákba is belekontárkodni. Mielőtt februárban elindultunk az Abilmentére, picikét beleszerelmesedtem a bélyegzőkbe, és a vásáron sikerült is szert tennem egy gumibélyegzőre és egy szilikon bélyegző szettre, no meg egy Hero Arts Shadow Ink tintapárnára.

Ezek szépek és jók, de az lenne az igazi, ha az ember bármilyen bélyegzőt készíthetne a saját elképzelései alapján. És miért is ne? Csak egy radír és pár linómetsző kés kell hozzá.

Életem második radírbélyegzője messze nem tökéletes, de gyakorlásnak jó volt, és a következő már biztosan jobban sikerül. Egyébként valamiféle rózsa-szerű képződmény akar lenni... :)

Némi linóval is meg lehet csinálni ugyanezt, és úgy tudom, a hobbi boltokban árulnak úgynevezett "craft rubber" gumilapot, amit pont arra találtak ki, hogy az ember bélyegzőt faragjon belőle.

1 megjegyzés:

  1. Szia Viki!
    Nekem az lenne az igazi, ha ruhaanyagra tudnék bélyegezni szívemszerinti mintákat... Vagy selyemre, sálnak.De ilyesmi eddig eszembe sem jutott, úgyhogy nem tudom van-e olyan tinta amit nem visz ki a mosás. És a minta kivágása is lehet problémás, szeretem a precíz munkát, vajjon tudnék-e olyat produkálni? Linómetszô kés... jó éles lehet...
    Zsuzsa

    VálaszTörlés

Minden észrevételt és értelmesen megfogalmazott kritikát szívesen olvasok. A hozzászólásokat ellenben moderálom, szóval spammelni nem érdemes. ;-)