- 2014. március 8., szombat

'Bling' - nyakpánt

Balla Viktória © 2014

Hogy miért "bling"?

  1. Mert többnek néz ki, mint ami. Messziről drága, briliánsokkal kirakott ékszernek tűnik,  még jóval közelebbről is, aztán ha egészen közelről nézed, rájössz, hogy ügyes trükk az egész, és 100 Ft-ból megvan. :-)

  2. Mert szikrázik veszettül.

Szeretnél Te is egy ilyet? Íme a recept: végy némi strasszláncot, vágj le belőle négy szálat, ragaszt őket össze a végüknél némi pillanatragasztóval lapjukkal egymás felé, majd tekerd be a strasszok közti szabad részt valamilyen cérnával úgy, hogy közben memóriadrótot vezettél a "csőbe" és lezártad az egyik végét egy félfuratos gyönggyel. Cérnának én a Madeira Metallic egyik ezüst árnyalatát használtam, de a strasszok és a fém színétől függően bármilyen más színt is használhatsz. Kapocs nem kell, elég ha a memóriadrót végén összeragasztod a strasszokat megint, és lezárod az egészet egy másik félfuratossal.

És igen, nagyon javaslom, hogy cérnát használj, és ne próbáld megkönnyíteni az életed némi haladósabb hímzőfonallal. Így sokkal mutatósabb, és garantált, hogy egy egyszeri és megismételhetetlen darabot fogsz készíteni. Egyszeri és megismételhetetlen, mert kizárt, hogy mégegyszer az életben neki akarj kezdeni...

;-)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden észrevételt és értelmesen megfogalmazott kritikát szívesen olvasok. A hozzászólásokat ellenben moderálom, szóval spammelni nem érdemes. ;-)