- 2014. február 18., kedd

Körömlakk Kedd: 'Christmas Lights' - medál

Balla Viktória © 2013
 
Pár évvel ezelőtt találkoztam először ezzel a technikával külföldi körömlakkos blogokon. Rögtön gyorsabban kezdett dobogni a szívem, amint megláttam, hogy micsoda szépségeket készítenek ezek a lányok a kedvenc körömlakkjaikból és üveglencséből meg hozzá való fém foglalatból.

Akkoriban még ötletem sem volt, honnan szerezhetnék be én is lencsét és alapot úgy, hogy nem költök a dologra egy fél vagyont. Persze vásárolhattam volna EBay-ről vagy Etsy-ről, de úgy rémlik, munkám sem volt éppen. (Ahogy az már lenni szokott, az embernek akkor támad kedve valami új hobbit kipróbálni, amikor a legkevesebb az esélye rá, hogy finanszírozni is tudja azt...)

Amikor viszont a mostani munkahelyemen a kollégám először szerzett be medál alapokat, megint eszembe jutott ez a technika, és már csak meg kellett fűzni, hogy üveglencséket is vegyünk. :-) Örök hálám kedves kollégámnak, aki a hozzávalókat bevezette az üzletünk kínálatába!

A képeken az első körömlakk ékszeremet láthatjátok. Hozzá nagyon kötődöm, és bár azóta tucatszám készültek újabbak, nem egyet közülük el is ajándékoztam, tőle nem tudok megválni. Az egyetlen problémám vele, hogy képtelenség normális fotókat készíteni róla. Minden olyan fényviszony és gépbeállítás, ami az összes többi ékszeremnél működik, nála csődöt mond. Mióta elkészült, számtalanszor próbáltam lefotózni, kevés sikerrel.

Most is csaltam: a való életben bolond módra szikrázik, de ez nem jön át fényképen, hacsak nem nagyon kis fényt használok. Elnézést kérek tehát a sötét képekért, de így legalább lesz némi fogalmatok arról, hogy milyen sok színben is pompázik ez a medál.2 megjegyzés:

  1. Ilyet mikor tanítasz? Ez fergeteges!

    VálaszTörlés
  2. Nehéz ügy: nagyon szeretnék, de zárt térben nagyon pocsék körömlakkal dolgozni. Én elvagyok itthon a kis szobámban, legfeljebb télen gyakran szellőztetek, de szerintem a Kreatív Centrumból nagyon gyorsan kiüldöznének minket, ha elkezdenénk lakkozgatni.
    Ha meg táborban csinálnánk, szabad téren, minden porszem, szöszmösz és pillangó beleragadna. :-D

    Gondolkodom valami megoldáson.

    VálaszTörlés

Minden észrevételt és értelmesen megfogalmazott kritikát szívesen olvasok. A hozzászólásokat ellenben moderálom, szóval spammelni nem érdemes. ;-)